18-06-2013
Hittestress: no sweat, of juist wel

't Was bibberen in de lente maar nu is het dan eindelijk warm. Iets té warm misschien, want woensdag kunnen we zelfs 'hittestress' krijgen. Maar wat is hittestress eigenlijk, hoe krijg je het en wat kun je er tegen doen?

Als je hittestress hebt, kan je lichaam de temperatuur en luchtvochtigheid niet meer aan. Je bent dan letterlijk oververhit, omdat je lichaam niet voldoende zweet en dus niet afkoelt.

De term 'hittestress' bestaat al veel langer, maar is nu weer een hot issue omdat het woensdag in één klap heel heet wordt. Veel mensen hebben al een tijdje niet meer extreem gezweet en als het dan opeens heet wordt, is dat gevaarlijk. Over het algemeen moeten ouderen zich meer zorgen maken dan jongeren, zegt hittestress expert Hein Daanen van het TNO.


Hittestresscalculator
Moet je woensdag gewoon werken? Op de hittestresscalculator van FNV Bondgenoten kun je checken hoe hittestressgevoelig jouw baan is. Wellicht pakt dat goed uit en is het verstandiger te stoppen met werken! Hoewel...misschien is het juist wel fijn om een dagje voor de airco te bivakkeren? De site werkt alleen met Internet Explorer.

De oplossing voor hittestress is simpel: juist wél zweten, genoeg drinken, in de schaduw zitten en je vooral niet opwinden. Keep cool! Nog niet rustig? Donderdag wordt het 'maar' 25 graden.


http://nos.nl/l/519428


Bron: NOS.nl 

Laatste nieuws
28
dec
2015
Wat bepaalt hoeveel je zweet?.. Lees meer
2
jul
2014
Koelvesten helpen Oranje.. Lees meer
26
mar
2014
Nieuwe artikelen over hittestress.. Lees meer