29-05-2013
Meldpunt voor zweterig ME-uniform

Leden van de Mobiele Eenheid van Nederlandse politiekorpsen zijn waarschijnlijk, met de boeren, de enigen die de waardeloze zomer prijzen. De nieuwe, peperdure uniformen zijn zo bloedheet dat politiemensen er bijna door flauwvallen.

„En dan moet het warme weer nog komen”, zegt Wilma Noordergraaf van de Algemene Christelijke Politiebond (ACP). Zij reageert desgevraagd op de klachten die binnenkomen over het nieuwe uniform. „Het klopt dat we signalen krijgen dat de pakken te warm zijn”, zegt ze. „We hebben daarom ook een meldpunt op internet geopend waar politiemensen kunnen zeggen wat ze van de pakken vinden.”

Schuren
De uniformen zijn niet alleen te warm maar zitten ook te strak. „Als je er een tijdje inloopt, krijg je pijn in je knieën omdat de pijpen daar knellen en schuren”, laat een lid van de Mobiele Eenheid weten. „Ook bij het kruis zitten ze vreselijk. En wat denk je als je straks in de hitte hebt moeten knokken en je kunt daarna weer in dat warme busje gaan zitten, met dat hete pak aan.”

Volgens Noordergraaf zijn er ook kleine dingetjes waarover wordt geklaagd. „Sommigen vinden dat er op een bepaalde plek een zakje moet komen bijvoorbeeld.” De ACP gaat de klachten verzamelen en daarna met de leiding van de nieuwe Nationale Politie bespreken wat er eventueel aan gedaan kan worden. „Meer kunnen wij als bond niet doen.

Spuitgasten
Hittestuwing in pakken kan gevaarlijk zijn. Het is iets dat bijvoorbeeld bij brandweermensen voorkomt. Als zij zich hebben ingespannen, kan de temperatuur in de pakken hoog oplopen, waardoor de spuitgasten het bewustzijn kunnen verliezen. Bij de brandweerkorpsen heeft men dan ook erg veel aandacht voor dit probleem.

Kennelijk heeft men dit aspect bij de politie een beetje over het hoofd gezien. Vervanging van de pakken betekent een enorme financiële strop. Alleen al Amsterdam heeft zo’n 500 ME’ers die per persoon twee pakken hebben ontvangen. Naar verluidt kost een uniform 3500 euro. Dat is dus een aanschaf van 3,5 miljoen aan nieuwe uniformen alleen al in de hoofdstad. In heel Nederland zou het om vele miljoenen gaan.

„Maar ik mag toch hopen dat onze veiligheid voorop staat en er niet aan geld wordt gedacht”, laat een lid van de Amsterdamse Mobiele Eenheid weten.

 

Bron: Spitsnieuws.nl
29 mei 2013

Laatste nieuws
28
dec
2015
Wat bepaalt hoeveel je zweet?.. Lees meer
2
jul
2014
Koelvesten helpen Oranje.. Lees meer
26
mar
2014
Nieuwe artikelen over hittestress.. Lees meer